Κοζάνη
Από το 1979 κατασκευάζουμε λέβητες

Λέβητες πέλλετ DIANA SKORDAS DSP 20-300

Λέβητες πέλλετ DIANA – SKORDAS DSP 20-300

Λέβητες πέλλετ DSP

Είναι οι λέβητες πέλλετ που χρειάζεστε για αξιόπιστη και οικονομική θέρμανση.

Από το 1979

Κατασκευάζουμε λέβητες & είδη θέρμανσης, με γνώση και εμπειρία 40 ετών!

Στην Εταιρία μας προωθούμε τη θέρμανση με προϊόντα ξύλου επειδή πιστεύουμε πως έχει άμεσο οικονομικό και κοινωνικό όφελος για τη χώρα μας γενικά αλλά και για την τοπική οικονομία.

Οι λέβητες πέλλετ της σειράς DSP της DIANA – SKORDAS είναι από τους πιο εξελιγμένους, αποδοτικούς και με χαμηλό κόστος συντήρησης που διατίθενται στην Ελλάδα.

Γιατί να επιλέξω λέβητες πέλλετ DIANA – SKORDAS DSP;

Η επιλογή ενός λέβητα πέλλετ σίγουρα δεν είναι απλή υπόθεση.
Η εταιρεία DIANA – SKORDAS κατασκευάζει λέβητες πέλλετ και συστήματα θέρμανσης από το 1979.
Με πολυετή εμπειρία στο χώρο της θέρμανσης, με άριστα καταρτισμένο προσωπικό και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας γνωρίζει τη συνταγή για την κατασκευή ενός πραγματικά αξιόπιστου λέβητα πέλλετ με υψηλή θερμιδική απόδοση και πραγματική οικονομία για την τσέπη σας.

Λέβητες πέλλετ πέντε διαδρομών

Η διάταξη των φλογαυλών – διαφραγμάτων προσδίδουν πολύ υψηλό βαθμό απόδοσης.

Βεντιλατέρ αναρρόφησης καυσαερίων

Βεντιλατέρ για την ροή των καπναερίων στο σύστημα πέλλετ με ανοξείδωτη φτερωτή.

Μεγάλη αυτονομία καυσίμου

Η ενσωματωμένη μεγάλη δεξαμενή καυσίμου παρέχει εβδομαδιαία άνεση αυτονομίας καυσίμου.

Μεγάλος χρόνος ζωής του λέβητα

Τα πιστοποιημένα υλικά εξασφαλίζουν μεγάλη διάρκεια ζωής του λέβητα.

Πέντε χρόνια γραπτή εγγύηση

Όλοι οι λέβητες πέλλετ της Diana – Skordas συνοδεύονται με 5 ετή εγγύηση καλής λειτουργίας.

Χαμηλή έξοδος καυσαερίων του λέβητα

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται υψηλός βαθμός απόδοσης.

Εύκολος καθαρισμός λέβητα

Μεγάλη θύρα η οποία διασφαλίζει την εύκολη πρόσβαση στο καθαρισμό.

Μεγάλος χρόνος ζωής του λέβητα πέλλετ

Τα πιστοποιημένα υλικά εξασφαλίζουν μεγάλη διάρκεια ζωής του λέβητα.

Εξελιγμένο λογισμικό

Δυνατότητα ρύθμισης ώρας λειτουργίας – Δυνατότητα σύνδεσης με κάρτα SIM.

Κομψός σχεδιασμός

Μοντέρνος και κομψός σχεδιασμός του λέβητα πέλλετ ο οποίος προσαρμόζεται απόλυτα στις απαιτήσεις σας.

Προτιμούμε τoυς ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΛΕΒΗΤΕΣ ΠΕΛΛΕΤ και τις Ελληνικές επιχειρήσεις, που δίνουν δουλειά σε Έλληνες, επιλέγουν Ελληνικές πρώτες ύλες, έχουν επιλέξει να μη μεταφέρουν τα εργοστάσιά τους στις γειτονικές χώρες των φτηνών εργατικών χεριών.

«Οταν δίνεις τα λεφτά σου για την αγορά ελληνικών προϊόντων αυτά μένουν στην Ελλάδα»

Εισαγωγή στους λέβητες πέλλετ

Ο σχεδιασμός ενός ολοκληρωμένου συστήματος θέρμανσης με καύσιμο πέλλετ απαιτεί βαθιά γνώση όλων των παραμέτρων που αποτελούν το σύστημα.

Οι επιτυχείς εγκαταστάσεις συστημάτων πέλλετ εξαρτώνται από προσεκτικούς υπολογισμούς του θερμικού φορτίου και πρέπει να λαμβάνουν υπόψη ένα πλήθος ειδικών χαρακτηριστικών του εκάστοτε περιβάλλοντος, επομένως κάθε σύστημα πέλλετ είναι διαφορετικό.

Επιπλέον, οι απαιτήσεις και τα κίνητρα μπορούν να ποικίλουν σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, επομένως ένα σύστημα λέβητα πέλλετ που λειτουργεί σε μια περίπτωση μπορεί να μην λειτουργεί σε άλλη.

Σκοπός του συγκεκριμένου οδηγού είναι να παρέχει σε όσους εξετάζουν τη περίπτωση θέρμανσης με βιοκαύσιμο πέλλετ επαρκείς πληροφορίες και να τους βοηθήσει ώστε να κάνουν τις σωστές επιλογές για να καταστεί η βιομάζα πέλλετ αποτελεσματική και οικονομικά αποδοτική πηγή ενέργειας.

Λέβητες πέλλετ – Ένα σύστημα συστημάτων

Η επιλογή ενός συστήματος θέρμανσης πέλλετ για μια συγκεκριμένη τοποθεσία ή πελάτη είναι μια δυνητικά πολύπλοκη διαδικασία.

Τα απλούστερα συμβατικά συστήματα “υγρής” θέρμανσης αποτελούνται από ένα λέβητα (συνήθως πετρέλαιο ή αέριο) και από ένα σύστημα διανομής (συνήθως καλοριφέρ).

Με το σύστημα θέρμανσης πέλλετ υπάρχει η επιλογή των λεβήτων και των καυσίμων και παρόλο που αυτά συχνά μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα υπάρχον σύστημα διανομής, απαιτούνται ορισμένα πρόσθετα εξαρτήματα για να λειτουργεί το σύστημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αυτά περιλαμβάνουν την αποθήκευση και τη μεταφορά του καυσίμου στο λέβητα, την αποθήκευση του θερμικού φορτίου και την εγκατάσταση για την αποκομιδή της τέφρας.

Για το λόγο αυτό σπάνια αναφερόμαστε σε ένα λέβητα πέλλετ μεμονωμένα και προτιμούμε να αναφερθούμε σε ένα σύστημα λέβητα πέλλετ.

Η πλειονότητα των στοιχείων σε ένα σύστημα λέβητα πέλλετ είναι διασυνδεδεμένα μεταξύ τους και η συνολική απόδοση του συστήματος εξαρτάται από αυτά τα στοιχεία – εξαρτήματα που θα πρέπει να είναι συμβατά και κατάλληλα για την απαίτηση θερμάνσεως του χώρου.

Δεν είναι ασυνήθιστο η ευθύνη για διαφορετικά εξαρτήματα να ανήκει σε περισσότερους από έναν παρόχους και υπό αυτές τις συνθήκες να υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος εμφάνισης προβλημάτων.

Όταν υπάρχει επαρκής εμπειρογνωμοσύνη, μπορεί να επιλεγεί ένας μόνο πάροχος που μπορεί να σας προσφέρει έτοιμη τη λύση, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για όλους.

Τι είναι ένας αυτοματοποιημένος λέβητας πέλλετ;

Τα συστήματα αυτά αποτελούν τους άμεσους αντικαταστάτες των παραδοσιακών συστημάτων θέρμανσης τα οποία χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα.

Η μετάβαση σε αυτοματοποιημένη θέρμανση με πέλλετ συνήθως δεν απαιτεί αλλαγές στο υπάρχον σύστημα διανομής και ο πετρελαίου λέβητας μπορεί να παραμείνει στη θέση του αν το επιτρέπει ο χώρος λεβητοστασίου.

Στο παρακάτω διάγραμμα από τον Γερμανικό Οργανισμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας παρουσιάζεται ένας παρόμοιος τύπος εγκατάστασης:

Έχει αποδειχθεί ότι τα συστήματα αυτά λειτουργούν και αποδίδουν;

Ναί. Έχουν χρησιμοποιηθεί στην Ευρώπη για πάνω από μια δεκαετία και υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες εγκατεστημένα σε όλο τον κόσμο.

Δείτε την έκθεση του Intelligent Energy Europe για το 2009 για περισσότερες πληροφορίες.

Πάνω από 50.000 εγκαταστάσεις υπάρχουν τη στιγμή της συγκεκριμένης δημοσίευσης.

Σύμφωνα με τους αντιπροσώπους – οι οποίοι διανέμουν  λεβητες  πελλετ, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά στο προσεχές διάστημα.

Πόσο συχνή είναι η συντήρηση του λέβητα πέλλετ;

Η συντήρηση του λέβητα πέλλετ εξαρτάται από το σύστημα.

Οι πιο αυτοματοποιημένοι λέβητες πέλλετ απαιτούν από τους ιδιοκτήτες κατοικιών να διαθέσουν μερικά λεπτά κάθε 2-3 εβδομάδες για να αδειάσουν το δοχείο της στάχτης – μίνι καθαρισμό , συν ένα ετήσιο έλεγχο συντήρησης.

Σίγουρα όμως απαιτούν πολύ λιγότερο χρόνο συντήρησης από ό,τι απαιτείται για μια σόμπα πέλλετ ή έναν λέβητα ξύλου.

Μπορούν οι λέβητες πέλλετ να ζεστάνουν και νερό για οικιακή χρήση;

Απολύτως!

Πότε είναι κατάλληλα τα συστήματα βιομάζας αντί των συστημάτων πέλλετ;

Οι λέβητες πέλλετ είναι πιο οικονομικοί για κατοικίες και μικρά επαγγελματικά κτίρια.  Για μεγαλύτερους χώρους, γίνεται αποδοτικότερη η χρήση συστημάτων θέρμανσης με βιομάζα.

Καύσιμο Πέλλετ σε διάφορα χρώματα. Ποιο πρέπει να διαλέξω τελικά;

Αρκετός κόσμος πιστεύει πως τα πέλλετ με ανοιχτό χρώμα είναι ποιοτικότερα και αποδίδουν περισσότερο.  Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Και ναι και όχι. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το χρώμα των πέλλετ εξαρτάται από το ξύλο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή τους.

Δεν είναι απόλυτο πως το λευκό πέλλετ είναι καλύτερο από το σκούρο και θα σας εξηγήσουμε γιατί.

Πολλοί παραγωγοί πέλλετ που χρησιμοποιούν απόβλητα από ξυλουργεία και μονάδες επεξεργασίες ξύλου άρα κατώτερης ποιότητας προσθέτουν λευκαντικό χρώμα ή άλλα είδη βιομάζας για τη βελτίωση του χρώματος.

Λέβητες πέλλετ
Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

elGreek
Copy link