Κοζάνη
Από το 1979 κατασκευάζουμε λέβητες

Τι είναι ο λέβητας συμπύκνωσης και πώς λειτουργεί;

Τι είναι ο λέβητας συμπύκνωσης και πώς λειτουργεί;

Η εύρεση του σωστού λέβητα συμπύκνωσης μπορεί να αποδειχθεί μια ταλαιπωρία. Πώς ξέρετε ποιος είναι ο καλύτερος λέβητας συμπύκνωσης για το σπίτι σας;

Για να κάνουμε τα πράγματα λίγο πιο εύκολα για εσάς, δημιουργήσαμε αυτόν τον χρήσιμο οδηγό για να εξηγήσουμε τον πιο ενεργειακά αποδοτικό τύπο λέβητα στην αγορά σήμερα.

Η αποτελεσματική θέρμανση των σπιτιών μας είναι κάτι που όλοι πρέπει να έχουμε ως στόχο.

Οι λέβητες συμπύκνωσης έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να θερμαίνουν το σπίτι και το νερό σας όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Όχι μόνο είναι πλέον απαίτηση (από το 2005) για κάθε καινούργιο λέβητα με αέριο η πετρέλαιο να συμπυκνώνεται, αλλά πρέπει επίσης να έχει βαθμολογία αποδοτικότητας «Α».

Λοιπόν, τι είναι ένας λέβητας συμπύκνωσης και πώς συγκρίνεται με άλλες επιλογές; Αυτός ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία και θα εξηγήσει γιατί είναι εξαιρετικά φιλικοί για το περιβάλλον και το σπίτι σας.

Τι είναι ένας λέβητας συμπύκνωσης;

Ένας λέβητας συμπύκνωσης λειτουργεί με αέριο ή λάδι και έχει σχεδιαστεί για να συμβάλει στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης.

Αυτό γίνεται μετατρέποντας τη συμπύκνωση υδρατμών σε θερμότητα. είναι σε θέση να ανακτήσουν μέρος της χαμένης θερμότητας από τα αέρια.

Η μόνη διαφορά μεταξύ ενός λέβητα συμπύκνωσης και ενός λέβητα χωρίς συμπύκνωση είναι η ποσότητα της χρησιμοποιήσιμης θερμότητας που παράγει. συν το γεγονός ότι μπορούν να επιτύχουν πάνω από 90% ενεργειακή απόδοση.

Πώς λειτουργεί ένας λέβητας συμπύκνωσης;

Ο λέβητας που θα χρησιμοποιήσετε  λειτουργεί είτε με αέριο είτε με πετρέλαιο ως κύριο καύσιμο και θα αρχίσει να καίει στο θάλαμο καύσης όταν τον ενεργοποιήσετε.

Με αυτόν τον τρόπο, εισάγει τη θερμότητα από τον καυστήρα σε έναν κύριο εναλλάκτη θερμότητας.

Ο ζεστός αέρας ταξιδεύει μέσω του εναλλάκτη θερμότητας και διατηρείται μέσα σε αυτή τη διαδρομή για όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να αυξήσει τη θερμοκρασία.

Στη συνέχεια, θα κυκλοφορήσει αυτή τη θερμότητα στα καλοριφέρ σας μέσω του νερού.

Η θερμότητα ταξιδεύει επίσης μέσω μιας δευτερεύουσας περιοχής συμπύκνωσης, κάτι που δεν έχουν άλλοι τύποι λεβήτων.

Με αυτό τον τρόπο, ο ζεστός αέρας συμπυκνώνεται, προκαλώντας σταγονίδια ή υδρατμούς – οι οποίοι στη συνέχεια συλλέγονται και απομακρύνονται για απόρριψη μέσω μιας αποχέτευσης.

Αυτό είναι ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα ενός λέβητα συμπύκνωσης, καθώς κανένας άλλος λέβητας δεν θα έχει αυτό το ποσοστό απόδοσης.

Οι λέβητες συμπύκνωσης έχουν σχεδιαστεί για να ανακτούν περισσότερη θερμότητα πριν αυτή χαθεί. Στους κοινούς λέβητες, η έξοδος καυσαερίων μπορεί να είναι ακόμη και πάνω από 200 βαθμούς Κελσίου.

Με ένα νεότερο λέβητα συμπύκνωσης, μειώνεται σημαντικά σε περίπου 55 βαθμούς Κελσίου. Οι λέβητες συμπύκνωσης είναι εξαιρετικοί στην ανακύκλωση αυτής της θερμότητας για να αυξήσουν τη θερμοκρασία του κρύου νερού που επιστρέφει από το κύκλωμα.

Λοιπόν, πώς ξέρω εάν ο λέβητας μου είναι λέβητας συμπύκνωσης;

Εάν αυτήν τη στιγμή έχετε εγκαταστήσει λέβητα στο σπίτι σας και δεν είστε σίγουροι αν πρόκειται για λέβητα συμπύκνωσης ή όχι, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε στο τρέχον σύστημά σας ή στο εγχειρίδιο του λέβητα.

Πότε εγκαταστάθηκε; Εάν ο λέβητας σας εγκαταστάθηκε στο σπίτι σας μετά τον Απρίλιο του 2005, βάσει των κανονισμών που ισχύουν αυτή τη στιγμή, πιθανά ο λέβητας σας θα είναι λέβητας συμπύκνωσης.

Όλοι οι λέβητες που κατασκευάζονται μετά από αυτή τη χρονολογία είναι λέβητες συμπύκνωσης.

Ελέγξτε την καπνοδόχο. Εάν ο λέβητας σας έχει μεταλλική καπνοδόχο τότε πιθανότατα δεν είναι λέβητας συμπύκνωσης.

Ατμός και σωλήνας αποχέτευσης. Εάν μπορείτε να δείτε τον ατμό που προέρχεται από την καπνοδόχο μέσω ενός εξωτερικού τοίχου (ή οροφής), η αν παρατηρήσετε ένα πλαστικό σωλήνα που οδηγεί σε αποστράγγιση, αυτός θα είναι σίγουρα από λέβητα συμπύκνωσης.

Εάν δεν διαθέτετε λέβητα συμπύκνωσης ή το τρέχον σύστημά σας είναι άνω των 10 ετών, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο αναβάθμισης.

Η αντικατάσταση του συστήματός σας με ένα νεότερο, πολύ πιο αποδοτικό μοντέλο θα διασφαλίσει ότι είστε πολύ πιο ασφαλείς όσο αφορά τη θέρμανση του σπιτιού σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο λέβητας σας θα λειτουργεί ομαλά μέσα στον κρύο χειμώνα.

Λάβετε τη σταθερή τιμή από εμάς, μεταβαίνοντας στο ηλεκτρονικό μας εργαλείο εύρεσης λέβητα και βρείτε τους λέβητες κατάλληλους για το σπίτι σας, θα χρειαστούν μόνο 2 λεπτά.

Είναι απαραίτητος στο λέβητα συμπύκνωσης ο σωλήνας αποστράγγισης;

Εν ολίγοις, ναι. Στην πραγματικότητα είναι απαραίτητο για όλους τους σύγχρονους λέβητες συμπύκνωσης να έχουν απορροή, ώστε ο λέβητας σας να είναι σε θέση να απορρίψει τα συμπυκνώματα τα οποία καταστρέφουν το λέβητα.

Σε τι θερμοκρασία πρέπει να ρυθμιστεί ένας λέβητας συμπύκνωσης;

Εάν ένας λέβητας συμπύκνωσης έχει ρυθμιστεί σε λάθος θερμοκρασία, δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικός όσο θα μπορούσε να είναι.

Το σημείο κλειδί ενός λέβητα συμπύκνωσης είναι να διασφαλιστεί η εξοικονόμηση ενέργειας και θερμότητας, οπότε η εξασφάλιση ότι είναι στην τέλεια θερμοκρασία είναι απαραίτητη.

Η θερμοκρασία για την κεντρική θέρμανση σας πρέπει να είναι περίπου 70 ° C και το ζεστό νερό σας πρέπει να ρυθμιστεί σε περίπου 60 ° C.

Ποια είναι τα οφέλη ενός λέβητα συμπύκνωσης;

Ένας λέβητας συμπύκνωσης συνοδεύεται από πλήθος πλεονεκτημάτων σε σύγκριση με τους παλαιότερους λέβητες.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει λεπτομερώς, υπάρχει υψηλότερο ποσοστό ενεργειακής απόδοσης άνω του 90%, οπότε αμέσως, αυτό σας εξασφαλίζει ένα τεράστιο όφελος.

Εδώ σας παρουσιάζουμε και μερικούς ακόμα λόγους για τους οποίους ένας λέβητας συμπύκνωσης είναι ιδανικός για εσάς:

Εξοικονόμηση χρημάτων – οι λογαριασμοί ενέργειας θα είναι χαμηλότεροι λόγω της εξοικονόμησης ενέργειας και της θερμότητας που εξοικονομείται και ανακυκλώνεται.

Ασύρματος προγραμματισμός – ο θερμοστάτης σας μπορεί να ελεγχθεί ασύρματα για ευκολία στη χρήση.

Εξοικονόμηση χώρου – ο λέβητας σας μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί εργονομικά ώστε να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο.

Είναι οι λέβητες συμπύκνωσης ασφαλείς και αξιόπιστοι;

Για να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι επενδύουν στον καλύτερο λέβητα συμπύκνωσης για τα σπίτια τους, έχουν υποβληθεί σε εκτεταμένους ελέγχους ασφαλείας για να βεβαιωθούν ότι είναι κατάλληλοι για τη δουλειά.

Οι λέβητες συμπύκνωσης είναι ασφαλείς για το σπίτι σας καθώς είναι καλυμμένοι με θερμομόνωση.

Επίσης, δεν υπάρχει κίνδυνος να έρθετε σε επαφή εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειας με τοξικές ουσίες ή αέρια, καθώς τα πάντα απορρίπτονται με ασφάλεια μέσω του εξωτερικού συστήματος καπνοδόχου και αποχέτευσης.

Ένας μύθος για τους λέβητες συμπύκνωσης είναι ότι μπορεί να μην είναι τόσο αξιόπιστοι όσο οι άλλοι τύποι λέβητα – αυτό σίγουρα δεν είναι αλήθεια.

Όλα τα εξαρτήματα του στις μέρες μας είναι εξίσου αξιόπιστα με τους τυπικούς λέβητες, ίσως και ακόμη περισσότερο.

Τι είναι ένας λέβητας συμπύκνωσης; Ένας έξυπνος, ενεργειακά αποδοτικός τρόπος θέρμανσης του σπιτιού και του νερού σας.

Καθώς κάθε λέβητας που έχει εγκατασταθεί πρόσφατα είναι τεχνολογίας συμπύκνωσης, αξίζει ακόμα περισσότερο την επένδυση του εάν εξακολουθείτε να ζείτε με μια παλαιότερη εγκατάσταση.

Έχουμε αναφέρει λεπτομερώς πόσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι, όχι μόνο για το νοικοκυριό σας, αλλά και για το περιβάλλον. Τα οφέλη είναι σίγουρα εκτεταμένα!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εύρεση του κατάλληλου λέβητα για εσάς και το σπίτι σας ή για να συγκρίνετε τις τιμές μιας σειράς διαφορετικών τύπων λέβητα, επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Copy link