Κοζάνη
Από το 1979 κατασκευάζουμε λέβητες

Λέβητας συμπύκνωσης 2021. Πόσο αποτελεσματικός είναι;

Λέβητας συμπύκνωσης 2021. Πόσο αποτελεσματικός είναι;

Λέβητας συμπύκνωσης, ποια  η διαφορά του με το συμβατικό λέβητα;

Η απόφαση για τον καλύτερο λέβητα συμπύκνωσης όσον αφορά τις ατομικές σας ανάγκες μπορεί να είναι δύσκολη. Ωστόσο, η λήψη των σωστών πληροφοριών μπορεί να απλοποιήσει σημαντικά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και να σας προσφέρει την καλύτερη λύση στην καλύτερη τιμή για την αγορά ενός λέβητα συμπύκνωσης.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε πληροφορίες και στοιχεία για τους λέβητες συμπύκνωσης ώστε να βοηθήσουμε να επιλέξετε τον ιδανικό λέβητα συμπύκνωσης.

Στα συμβατικά συστήματα θέρμανσης (λέβητες αερίου, για παράδειγμα), τα θερμαινόμενα αέρια περνούν μέσω της επιφάνειας ανταλλαγής θερμότητας του λέβητα, μεταφέροντας την παραγόμενη ενέργεια στο σύστημα διανομής θερμότητας όπως είναι η ενδοδαπέδια θέρμανση και τα καλοριφέρ. Στη συνέχεια, τα αέρια καύσης απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα μέσω της καπνοδόχου του λέβητα.

Έτσι, μια συγκεκριμένη ποσότητα θερμότητας χάνεται επειδή, μαζί με τα αέρια, μια σημαντική ποσότητα ατμού που σχηματίζεται κατά τη διαδικασία καύσης εξωθείται στην ατμόσφαιρα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, την απελευθέρωση ανεκμετάλλευτης ποσότητας ενέργειας μέσω της εξάτμισης.

Αυτό είναι που κάνει ένα λέβητα συμπύκνωσης έξυπνη, οικολογική και οικονομικά αποδοτική επιλογή σε σύγκριση με τους συμβατικούς λέβητες, καθώς είναι σε θέση να μετατρέψει την ενέργεια που χάνεται σε θερμότητα.

Οι λέβητες συμπύκνωσης μπορούν να εξασφαλίσουν ποσοστό απόδοσης 90%

Ο λέβητας συμπύκνωσης όχι μόνο είναι μια καλή επιλογή εάν ανησυχείτε για το Αποτύπωμα εκπομπών CO2, αλλά οι κατασκευαστές λέβητα συμπύκνωσης ισχυρίζονται επίσης ότι το ποσοστό απόδοσης των προϊόντων τους μπορεί να φτάσει έως και το 98%. Γενικά, οι συμβατικοί λέβητες μπορούν να φτάσουν σε απόδοση 70-80%.λεβητας-συμπυκνωσης

Αυτοί οι λέβητες υψηλής απόδοσης οφείλουν μεγάλο μέρος της μετατροπής θερμότητας στον θάλαμο καύσης τους. Ο τρόπος που λειτουργούν είναι ότι ο εναλλάκτης θερμότητας εξάγει όχι μόνο τη θερμότητα που προκύπτει από την καύση καυσίμου αλλά και τη θερμική ενέργεια που προέρχεται από τη συμπύκνωση υδρατμών και τη μεταφέρει στο σύστημα θέρμανσης σπιτιού.

Χρησιμοποιώντας την παραπάνω ορολογία, μπορούμε να πούμε ότι οι λέβητες συμπύκνωσης παρέχουν το υψηλότερο θερμιδικό δυναμικό όσον αφορά την παραγωγή θέρμανσης, ενώ οι συνηθισμένοι λέβητες αερίου ή ηλεκτρικοί παρέχουν τη χαμηλότερη θερμογόνο δύναμη. Ως εκ τούτου, μέσω της συμπύκνωσης, ο λέβητας συμπύκνωσης είναι σε θέση να προσφέρει επιπλέον ποσοστό απόδοσης 10% έως 15%.

Για να ποσοτικοποιηθεί η διαφορά μεταξύ των χαμηλότερων και των υψηλότερων θερμιδικών τιμών για έναν λέβητα συμπύκνωσης, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ο τύπος καυσίμου που λειτουργεί ο λέβητας. Για το φυσικό αέριο, αυτή η διαφορά είναι περίπου 11%. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό απόδοσης του λέβητα μπορεί να φτάσει έως και 90-91% σε πλήρη συμπύκνωση (80% από την καύση καυσίμου και 11% από συμπύκνωση ατμού).

Σε εναλλάκτη θερμότητας υψηλής απόδοσης συμπύκνωσης λέβητα, τα απελευθερούμενα αέρια ψύχονται σε επίπεδο θερμοκρασίας που είναι σχεδόν ίση με τη θερμοκρασία νερού από τον αντίστροφο βρόχο. Επομένως, ο συντελεστής απόδοσης πλησιάζει το 91% και, ως εκ τούτου, σχεδόν φτάνει τον φυσικό περιορισμό του λέβητα.

Ο βαθμός στον οποίο ο λέβητας συμπύκνωσης μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τη θερμική ενέργεια που προκύπτει από τη συμπύκνωση εξαρτάται κυρίως από τη δεδομένη θερμοκρασία του συστήματος θέρμανσης.

Όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία του νερού που εισέρχεται στον συμπυκνωτή, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η διαδικασία ψύξης αερίου. Στη συνέχεια, το φαινόμενο συμπύκνωσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Έτσι, εάν θέλετε να βελτιώσετε τη συνολική απόδοση του συστήματος θέρμανσης, είναι σημαντικό να δώσετε μεγαλύτερη σημασία στο ζήτημα της μεγιστοποίησης του φαινομένου συμπύκνωσης στο λέβητα σας.

Πώς λειτουργεί ένας λέβητας συμπύκνωσης;

Οι αρχές λειτουργίας ενός λέβητα συμπύκνωσης είναι γνωστές εδώ και εκατό χρόνια, αλλά η χρήση του κατέστη δυνατή μόλις πρόσφατα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι κατασκευαστές λέβητα συμπύκνωσης μπορούν τώρα να κάνουν χρήση τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα του σχεδιασμού από ανοξείδωτο ατσάλι και ανθεκτικό στη διάβρωση κράμα. Αλλά πώς λειτουργούν οι λέβητες συμπύκνωσης;

Κατά την ψύξη, οι υδρατμοί στο λέβητα μετατρέπονται σε υγρό μέσω της διαδικασίας συμπύκνωσης. Αυτό απελευθερώνει μια ορισμένη ποσότητα θερμικής ενέργειας.

Η συμπύκνωση του λέβητα πραγματοποιείται σε έναν ειδικά σχεδιασμένο εναλλάκτη θερμότητας, που απορροφά τη θερμότητα και τη μεταφέρει στο σύστημα θέρμανσης. Ενώ σε έναν συμβατικό λέβητα ο στόχος είναι να αποφευχθεί η διαδικασία συμπύκνωσης, σε έναν λέβητα συμπύκνωσης αυτή η ίδια διαδικασία είναι απαραίτητη για την παραγωγή θερμότητας.

λέβητας συμπύκνωσης
Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Copy link