Kozani
Boilers manufacturing since 1979

Boilers Βιομάζας

Λέβητες Βιομάζας

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΛΕΒΗΤΕΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ

Οι λέβητες βιομάζας αποτελούν μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας με χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα οι οποίοι καίνε βιολογικό φυτικό υλικό-κυρίως ξύλο-προκειμένου να παράξουν θερμότητα ή και ηλεκτρική ενέργεια όταν πρόκειται για συνδυασμένες μονάδες.

Η βιομάζα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θέρμανση χώρων αλλά και νερού για σπίτια, επιχειρήσεις και μπορεί να αντικαταστήσει τους υπάρχοντες λέβητες ξύλου, φυσικού αερίου ή πετρελαίου.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ

Η χρήση της θερμικής ενέργειας από υλικό Βιομάζας είναι μια παλιά πρακτική. Ξεκίνησε όταν μάθαμε να αξιοποιούμε τη φωτιά προς όφελός μας.

Το ξύλο είναι η παλαιότερη και ευρύτερα χρησιμοποιούμενη πηγή καυσίμου και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται παγκοσμίως για την παραγωγή θερμότητας για διάφορους σκοπούς. Καθώς με την πάροδο των ετών μάθαμε να χρησιμοποιούμε τη βιομάζα για να δημιουργήσουμε ένα πιο αποδοτικό καύσιμο, έχουμε αναπτύξει μια σειρά βιοκαυσίμων.

Αυτή η δημιουργία βιοκαυσίμων χρησιμοποιώντας φυτικές ή ζωικές ύλες που μετατρέπονται σε ίνες ή βιομηχανικές χημικές ουσίες έχει γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή ενέργειας σήμερα. Τα βιοκαύσιμα ταξινομούνται σε δύο κύριες κατηγορίες.

Ως παράδειγμα βιοκαυσίμου η βιοαιθανόλη μπορεί να παραχθεί από βιοκαύσιμα πρώτης γενιάς που προέρχονται από πηγές όπως το ζαχαροκάλαμο και το άμυλο καλαμποκιού.

Ο τρόπος με τον οποίο καίμε τη βιομάζα και η αποτελεσματικότητα των συστημάτων που αξιοποιούν τη θερμική της ενέργεια έχουν εξελιχθεί. Τώρα έχουμε εξαιρετικά αποδοτικά συστήματα σχεδιασμένα για τη θέρμανση ολόκληρων κατοικιών μέσω καλοριφέρ και συστημάτων ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

Μπορούν να ζεστάνουν το νερό που χρησιμοποιούμε και ταυτόχρονα να παρέχουν θερμότητα και για άλλες χρήσεις. Τα σύγχρονα συστήματα λέβητα μπορούν με το πάτημα ενός κουμπιού να ξεκινήσουν την λειτουργία τους, όπως ένας τυπικός λέβητας πετρελαίου ή αερίου.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΛΕΒΗΤΑΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ

Υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι με τους οποίους λειτουργούν τα συστήματα θέρμανσης βιομάζας.

Ο πρώτος είναι η κλασσική αυτόνομη σόμπα που καίει κορμούς ή πέλλετ για τη θέρμανση ενός μόνο δωματίου. Αυτές οι σόμπες μπορούν επίσης να λειτουργήσουν και ως λέβητες για παροχή ζεστού νερού.

Ο δεύτερος είναι οι λέβητες βιομάζας που μπορούν να κάψουν πέλλετ, κορμούς, τσιπς ή άλλα καύσιμα βιομάζας. Αυτοί οι λέβητες συνδέονται συνήθως με σύστημα κεντρικής θέρμανσης και ζεστού νερού. Για να μάθετε πώς ακριβώς λειτουργούν αυτά τα συστήματα, κάντε κλικ στο πώς λειτουργούν οι λέβητες βιομάζας.

ΕΙΔΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ

Υπάρχει σήμερα μια τεράστια γκάμα από λέβητες και άλλα συστήματα θέρμανσης βιομάζας, από πλήρως αυτοματοποιημένους λέβητες έως μικρούς PELLET boilers και λέβητες ξύλου.

Η ενότητα σχετικά με τους λέβητες βιομάζας σας ενημερώνει σχετικά με αυτά που προσφέρουν κάτι πως συνδυάζονται τα δομικά τους στοιχεία τους ώστε να σας προσφέρουν μια σειρά λύσεων θέρμανσης.

Παρέχουμε μια λεπτομερή ανάλυση του τρόπου με τον οποίο αυτά τα διάφορα συστήματα σας προσφέρουν μια καθαρή και φιλική προς τον άνθρακα λύση στις ανάγκες σας.

Σε αυτήν την ενότητα σας λέμε επίσης για όλους τους τύπους καυσίμων βιομάζας που χρησιμοποιούν διάφορα συστήματα βιομάζας για την παροχή θερμότητας.

ΟΦΕΛΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΒΙΟΜΑΖΑΣ

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση των συστημάτων θέρμανσης βιομάζας. Σε αυτήν την ενότητα εξηγούμε ποια είναι αυτά τα οφέλη και πώς μπορείτε να τα επιτύχετε.

Πρώτον, τα συστήματα θέρμανσης βιομάζας μπορούν να βοηθήσουν ώστε να μειώσετε τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα.

Τα καύσιμα βιομάζας παράγουν ελάχιστες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα συγκριτικά με τα ορυκτά καύσιμα και όταν αυτά χρησιμοποιούνται με βιώσιμο και διαχειριζόμενο τρόπο μπορούν ακόμη και να είναι ουδέτερα σε άνθρακα.

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη από την εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης βιομάζας. Αυτή η ενότητα παραθέτει επίσης τα πιθανά μειονεκτήματα ενός συστήματος βιομάζας προκειμένου να σας προσφέρει μια πλήρη και αμερόληπτη παρουσίαση αυτής της τεχνολογίας.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΛΕΒΗΤΑ ΒΙΟΜΑΖΑΣ

Σε αυτήν την ενότητα προσπαθούμε να δούμε το ποσό των χρημάτων που θα χρειαστεί να ξοδέψετε για να αποκτήσετε ένα σύστημα θέρμανσης βιομάζας.

Δεν είναι φθηνά, κοστίζουν έως και τρεις ή τέσσερις φορές περισσότερο από έναν τυπικό λέβητα πετρελαίου η αερίου.

Ωστόσο, μόλις εγκατασταθούν μπορούν να μειώσουν σημαντικά τους λογαριασμούς θέρμανσης και να σας προστατεύσουν από το συνεχώς αυξανόμενο κόστος των καυσίμων.

Οι τιμές των καυσίμων μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και άλλους παράγοντες.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΛΕΒΗΤΑ ΒΙΟΜΑΖΑΣ

Γενικά, θα χρειαστεί πολύ λίγη συντήρηση στο σύστημα θέρμανσης βιομάζας, αλλά θα είναι περισσότερο από αυτό των αντίστοιχων αερίου και πετρελαίου.

Η ενότητα Πώς λειτουργούν οι λέβητες βιομάζας θα σας καθοδηγήσει σχετικά με τις απαιτήσεις συντήρησης του συστήματός σας.

Ενώ πολλά από αυτά μπορούν να γίνουν από τον ιδιοκτήτη του συστήματος, ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας θα πρέπει να ελέγχει το σύστημά σας σε ετήσια βάση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ

Οι σόμπες και οι λέβητες βιομάζας μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα στους λογαριασμούς ενέργειας.

Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι το ποσό εξοικονόμησης που προσφέρει ένα τέτοιο σύστημα συχνά εξαρτάται από τις ατομικές προδιαγραφές του ακινήτου και τις ατομικές απαιτήσεις θέρμανσης. ΕΔΩ σας δίνουμε μια πρόχειρη ένδειξη για το ποσό που μπορείτε να εξοικονομήσετε.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΛΕΒΗΤΑ ΒΙΟΜΑΖΑΣ

Όταν εγκαθίστανται και συντηρούνται σωστά, μπορεί να έχουν απόδοση περίπου 80-90%, σημαντικά υψηλότερη από πολλούς συμβατικούς λέβητες πετρελαίου η αερίου.

Η κύρια μεταβλητή όταν εξετάζετε πόσο αποδοτικός θα είναι ο λέβητας σας είναι ο τύπος του καυσίμου που θα χρησιμοποιήσετε.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα επίπεδα απόδοσης των διαφόρων τύπων καυσίμων βιομάζας και τις βαθμολογίες απόδοσης βιομάζας γενικά, κάντε κλικ στην απόδοση του λέβητα βιομάζας.

βιομαζα
Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

en_GBEnglish
Copy link