Κοζάνη
Από το 1979 κατασκευάζουμε λέβητες

ΞΥΛΟΛΕΒΗΤΑΣ | ΧΒΝ 100

ΞΥΛΟΛΕΒΗΤΑΣ | ΧΒΝ 100

ΞΥΛΟΛΕΒΗΤΑΣ | ΧΒΝ

Ο ξυλολέβητας Diana-Skordas ΧΒΝ είναι κατασκευασμένος για να λειτουργεί για καύση στερεών καυσίμων, όπως ξύλα, κάρβουνα, μπρικέτες, λιγνίτη, κ.τ.λ.
Η λειτουργία του βασίζεται στην εξαναγκασμένη ροή καυσαερίων με τη χρήση ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενου ανεμιστήρα καυσαερίων η οποία αναγκάζει τα καυσαέρια να ακολουθήσουν την συγκεκριμένη διαδρομή του εναλλάκτη απελευθερώνοντας στο μέγιστο τη θερμότητα που παράγεται στο νερό.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΞΥΛΟΛΕΒΗΤΑ XBN

ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Ο ξυλολέβητας DIANA – SKORDAS XBΝ είναι ένας συγκολλημένος χαλύβδινος ξυλολέβητας για καύση στερεών καυσίμων ο οποίος κατασκευάζεται βάσει της αρχής της οριζόντιας κυκλοφορίας αερίων καύσης τεσσάρων διόδων.

Έχει σχεδιαστεί για συστήματα θέρμανσης ζεστού νερού και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για άμεση παροχή νερού για οικιακή χρήση.

Ο ξυλολέβητας DIANA – SKORDAS XBΝ μπορεί να διατηρήσει μεγάλη ποσότητα καυσίμου χάρη στον μεγάλο όγκο του θαλάμου καύσης.

Ο ξυλολέβητας DIANA – SKORDAS XBN, λόγω του υψηλού όγκου και του καλά διαμορφωμένου μεγέθους των διόδων αερίων καύσης και τη θερμαντική επιφάνεια υψηλής απόδοσης, καίει το καύσιμό σας με πολύ υψηλή αποδοτικότητα νερού, κάνοντας οικονομία στις δαπάνες καυσίμου.

Καθώς η κάτω σχάρα του ξυλολέβητα είναι υδρόψυκτη, μπορεί να διατηρεί επαρκείς θερμοκρασίες εξόδου νερού μέχρι να καταναλωθούν όλα τα καύσιμα στον θάλαμο καύσης.

Ο ξυλολέβητας κατασκευάζεται με αξιόπιστα υλικά μεγάλου πάχους όπως απαιτείται από τα σχετικά ευρωπαϊκά πρότυπα, έχοντας ως αποτέλεσμα μεγάλη διάρκεια ζωής.

Ο ξυλολέβητας DIANA – SKORDAS XBΝ μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε συστήματα εξαναγκασμένης ροής όσο και φυσικής ροής νερού χάρη στις μεγάλες διόδους νερού εντός του λέβητα και του μεσαίου μεγέθους συνδέσεων προσαγωγής και επιστροφής.

Μπορείτε να κάνετε καύση διαφορετικών στερεών καυσίμων των οποίων οι προδιαγραφές παρέχονται παρακάτω στο εγχειρίδιο του ξυλολέβητα.

Καθώς η θερμογόνος ισχύς των ποικίλων τύπων στερεών καυσίμων διαφέρει μεταξύ τους, η ισχύς του ξυλολέβητα μπορεί να ποικίλει εντός ενός μέγιστου και ελάχιστου εύρους το οποίο προσδιορίζεται.

Ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενος ανεμιστήρας καυσαερίων για την ρύθμιση της έντασης της  καύσης ανάλογα με την επιθυμητή θερμοκρασία.

Παράλληλα αναγκάζει τα καυσαέρια να ακολουθήσουν την συγκεκριμένη διαδρομή του εναλλάκτη απελευθερώνοντας στο μέγιστο τη θερμότητα που παράγεται στο νερό.

Επίσης συμβάλει στην σωστή λειτουργία του λέβητα προκαλώντας τον κατάλληλο ελκυσμό ανάλογα με την ρύθμιση αποτρέποντας την απόφραξη των φλογοαυλών ή της καμινάδας, πρόβλημα που παρουσιάζεται στους κοινούς χαλύβδινους λέβητες.

Κατά την λειτουργία του δεν επιτρέπει την διαφυγή καπνού προς το χώρο την ώρα που ο χρήστης τροφοδοτεί με ξύλα τον λέβητα

 • Τέλεια καύση με τη μέγιστη δυνατή μείωση εκπομπών ρύπων προς το περιβάλλον
 • Ευρύχωρος θάλαμος καύσης κατασκευασμένος από χαλύβδινα ελάσματα 6 χιλιοστών
 • Mεγάλος θάλαμος φόρτωσης ο οποίος εξασφαλίζει μεγάλα χρονικά διαστήματα ανατροφοδότησης
 • Αυτόματη λειτουργία του λέβητα για εξοικονόμηση ενέργειας
 • Έλεγχος του λέβητα με ηλεκτρονικό Πίνακα οργάνων
 • Εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα εκπομπής ρύπων
 • Εύκολη φόρτωση από την πρόσοψη του λέβητα
 • Μεγάλη διάρκεια καύσης
 • Μεγάλα διαστήματα ανατροφοδότησης
 • Μεγιστοποίσηση βαθμού απόδοσης
 • Εύκολος καθαρισμός του λέβητα
 • Οικονομία καυσίμου

ΦΙΛΙΚΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ολα τα υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του λέβητα είναι απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΖΩΗΣ

Τα πιστοποιημένα υλικά, ο σωστός σχεδιασμός που βασίζεται στα σημεία εκτόνωσης θερμότητας, οι μέθοδοι συγκόλλησης, ο σχεδιασμός και ο υπολογισμός καθώς και οι πιστοποιημένες αυτόματες διαδικασίες διαχείρισης υλικών εξασφαλίζουν μεγάλη διάρκεια ζωής του λέβητα.

ΕΥΚΟΛΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

ΠΕΝΤΕ (5) ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ

Όλα τα μοντέλα της Diana – Skordas συνοδεύονται με 5 ετή εγγύηση καλής λειτουργίας.

Ξυλολέβητας XBN
Related Posts
elGreek
Copy link